Dit Ben Ik

Bij het maken van film is het essentieel om een ​​beeldende manier te vinden om een ​​verhaal te vertellen. Als filmeditor ben ik daar – als een van de laatste ‘vertellers’ in het maakproces – bijna dagelijks mee bezig. Werken met beeld, geluid en muziek maakt monteren een prachtige en opwindende manier om een ​​publiek optimaal te betrekken bij en zich te laten onderdompelen in het verhaal dat wordt verteld.

Sinds ik afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie in de vakrichtingen montage en geluid, heb ik de afgelopen twintig jaar voornamelijk speelfilms, tv-series en korte films gemonteerd. Veel van deze producties zijn genomineerd en / of bekroond op verschillende (inter-) nationale filmfestivals, zoals het Nederlands Film Festival, de International Emmy Awards in New York, het San Francisco International Film Festival, de Prix Europe in Berlijn, en Youth Awards op Giffoni Hollywood Los Angeles en Reel2Reel in Vancouver.

Naast mijn werk als filmeditor geef ik een jaarlijkse workshop van een week over geluid en montage aan de Nederlandse Filmacademie, ben ik medeoprichter en bestuurslid van de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors (NCE), lid van de Dutch Academy For Film (DAFF) en de European Film Academy (EFA).

Door mijn fascinatie voor de kracht van beeld ben ik een paar jaar geleden begonnen met fotograferen. Sindsdien reis ik een paar weken per jaar, op zoek naar bijzondere ontmoetingen en landschappen om met de camera vast te leggen. Deze afwisseling tussen bewegend en stil beeld heeft mijn horizon enorm verbreed en een nieuwe impuls gegeven aan mijn werk als filmeditor.

 

Drama is life without the dull bits.

Alfred Hitchcock