Dit Ben Ik

Filmmaken is meer dan gewoon een verhaal vertellen. Het is essentieel om een visuele manier te vinden om die vertelling vorm te geven. Als filmeditor ben ik daar – als een van de laatste ‘vertellers’ in het maakproces – bijna dagelijks mee bezig. Het werken met beeld, geluid en muziek maakt filmmontage tot een prachtig en opwindend instrument om een ​​publiek optimaal te betrekken bij en zich te verliezen in het verhaal dat wordt verteld.

Sinds ik afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie in de vakrichtingen montage en geluid, heb ik voornamelijk speelfilms, tv-series en korte films gemonteerd. Veel van deze producties zijn genomineerd en/of bekroond op verschillende (inter-) nationale filmfestivals, zoals het Nederlands Film Festival, de International Emmy Awards in New York, het San Francisco International Film Festival, de Prix Europe in Berlijn, en Youth Awards op Giffoni Hollywood Los Angeles en Reel2Reel in Vancouver.

Naast mijn werk als filmeditor geef ik een jaarlijkse workshop van een week over geluid en montage aan de Nederlandse Filmacademie, ben ik medeoprichter en bestuurslid van de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors (NCE), lid van de Dutch Academy For Film (DAFF), de European Film Academy (EFA), British Film Editors (BFE) en American Cinema Editors (ACE International Affiliate Member).

Vanwege mijn fascinatie voor de vertellende kracht van beeld ben ik een paar jaar geleden begonnen met fotograferen. Sindsdien reis ik een paar weken per jaar, op zoek naar bijzondere ontmoetingen en landschappen om met de camera vast te leggen. De afwisseling tussen bewegend en stilstaand beeld heeft mijn horizon enorm verbreed en een nieuwe impuls gegeven aan mijn werk als filmeditor.

 

Drama is life without the dull bits.

Alfred Hitchcock